lördag 2 juni 2012

Koutsläpp;)


Koutsläpp/Lions loppmarknad

Nej tyvärr har jag inte hunnit med ett koutsläpp i år, men lions loppmarknad imorse kändes snarlik:D

Där stod vi en hel drös människor bakom ett avgränsningsband en bit från fynden och strax efter nio släppte de bandet och alla rusade in likt kossorna som blir utsläppta efter många månaders väntan. 

Jag har svårt för det där att armbåga mig så jag fick inte tag i riktigt det som jag tänkt, för de byråerna fick en bufflig lokal antikhandlare med sig. Men jag fyndade några riktigt snygga möbler som jag ska renovera/måla och sälja i min butik. Det är dessutom inte långt kvar till sommarens auktioner, då jag ska hitta mer möbler som jag kan sälja i butiken-kanske bara någon vecka kvar-mumma!Möbelmålnings-tips:

Halvblank färg nr 1 är mitt tips! Den blanka blir inte så bra på antika möbler och en matt färg är inte bra för det fastnar en massa damm! Vill man ha en varmare ton på vitfärgen, så att den bryter emot beige ska man välja antikvit. Jag väljer hellre 1, då den bryter lätt mot ljusgrå och blir mycket fräschare än antikvit som tyvärr kan få ett smutsigt intryck, 
trots att det är nymålat.

Små träbitar att ställa möbeln på när du målar är viktigt! Papper kan förstöra målningen då det lätt trasslar till och fastnar i målningen. Papper runt omkring är bra i alla fall då vissa golv kan vara svåra att ta bort färg ifrån. När möbeln är färdigmålad kan det bli något streck ibland, då tar du fram mirakelsvampen! En vit svamp som finns varstans att köpa. Bryt en bit, blöt och gnugga på tusch, bleck, streck och vips-borta! Dagens sista tips-snåla inte och köp en billig pensel, köp en bra dyrare och tvätta den så räcker den läääänge och du slipper att stråna lossnar!!!:)

Ha nu en härlig helg alla glada och titta gärna in till min butik i Härnösand-Behändigt!

Stina  


1 kommentar:

  1. Jag vill oxå på koutsläpp (lions;), i år hade jag planerat att vara där, men de bytte helg! Typiskt. Men nästa år...

    Bra målningstips...jag gjorde typ tvärtom på allt när jag målade en byrå för ngt år sedan. När det är dags att måla igen så skall jag rådfråga dig;)

    kram kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar!